actueel

 

We gaan verhuizen!

Het is officieel - we gaan verhuizen! Eind september betrekken we onze nieuwe plek in dit prachtige kantoor op de #Glasfabriek te Schiedam: een bijzonder monument met een al even bijzonder verhaal  erachter. Gebouwd in de Tweede Wereldoorlog, ontworpen door Amsterdammer  Dirk Brouwer, die naast architect ook verzetsheld was. Het gebouw heeft  hij helaas nooit voltooid mogen aanschouwen, want op 17 november 1941  werd hij op 41-jarige leeftijd geëxecuteerd door de Duitse bezetter  vanwege zijn rol in het verzet. Een tragisch einde van een moedig man,  dat je eraan herinnert dat vrijheid het grootste goed is – een thema dat  wederom actueel is. Met liefde en waardering nemen we binnenkort onze  intrek in zijn prachtige schepping, die na al die jaren nog fier  overeind staat. Vanaf 30 september verwelkomen we jullie graag op ons nieuwe adres de Buitenhavenweg 114, 3113 BE Schiedam. Onze overige contactgegevens blijven hetzelfde.

Binnenkort start bouw Bokelweg

Het is zover – de inkt is droog en de heipalen liggen klaar! Dit prachtige bedrijfsgebouw zal dit jaar worden gerealiseerd door Suijker Benjamins Bouw in opdracht van Loef beheer en projecten . Ten grondslag aan het ontwerp ligt een hoge ambitie in duurzaamheid, die onder meer blijkt uit het gebruik van circulaire materialen, materialen uit hernieuwbare bronnen en een energiezuinige installatie die gebruik maakt van bodemwarmte en pv-cellen. Daarmee past het naadloos in de ambitieuze plannen van de Gemeente Schiedam om de Spaanse Polder duurzaam te herontwikkelen tot een state-of-the-art bedrijventerrein. Voor nu moeten we nog even geduld hebben, maar straks zal toekomstig huurder ATA PACK in dit circa 3.700 m2 grote complex een schitterend nieuw onderkomen vinden.

Prachtige foto's Stadhoudershof

Na de voltooiing van de Stadhoudershof is het nu op prachtige wijze gefotografeerd door DigiDaan. Zoals dat gaat met een opvallend project en dito foto's levert dit wereldwijd aandacht op. Check de onderstaande links voor artikelen over ons project of click naar de projectpagina voor meer info.

Archdaily

Archello

Architizer

De Architect

Architectuur.nl

Architectenweb

Start Voorverkoop Dirkzwager fase 1

Dirkzwager komt op stoom: de voorverkoop van fase 1 is gestart! De  architectonische cocktail, van industrie en romantiek, vertelt en  verrijkt het verhaal van de stad. Een eerste stap naar een bruisende,  nieuwe stadswijk van het Schiedam van morgen. Check de prachtige beelden en plannen van de eerste 26 woningen via de link! In samenwerking met onze partners Van Wijnen, De Urbanisten, De Mannen van Schuim en Nuvastgoed

Villa MG gaat viral

Stats gaat wereldwijd! De prachtige foto's van DigiDaan van de woning MG zijn inmiddels op legio online plekken te bewonderen. Van Australië tot de VS, van China tot Scandinavië, van over de hele wereld zijn er aanvragen voor publicaties. Een greep uit de artikelen (more to come...):

Archdaily

The Contemporist

De Architect

Journal de Design (fr)

Archello

Architizer

Plataforma Arquitectura (es)

Site het Stadsbad gepubliceerd

Sinds vandaag staat de site over het Stadsbad online. Ter plaatse van het voormalige Sportfondsenbad komt een natuurinclusief woonmilieu met 17 duurzame, houten woningen. De kelders van het voormalige zwembad zelf worden hergebruikt voor een parkeergarage met 26 parkeerplaatsen. Check de site met alle info over dit prachtige project via deze link: www.hetstadsbad.nl

of lees meer op onze site via:

Dienstverlening stats tijdens het coronavirus

De gezondheid van onze medewerkers, opdrachtgevers en samenwerkingspartners is essentieel voor stats architecten. Daarom hebben we besloten onze dienstverlening zo aan te passen dat de gezondheidsrisico’s voor iedereen tot een minimum beperkt blijven. Concreet betekent het dat we onze bezetting op het kantoor terugbrengen tot een minimum en we waar mogelijk thuiswerken. We zijn echter gewoon bereikbaar via telefoon en email en wij doen er alles aan om onze werkzaamheden zo effectief mogelijk door te laten gaan. 

Vragen? stuur ons een mail

Manometerfabriek in verhuur

Meng je tussen de makers op deze prominente plek in het Schiedistrict. Twee varianten met legio mogelijkheden op een zichtlocatie aan de A20, geweldig bereikbaar. Vanaf vandaag is de verhuur gestart. Interesse? Neem contact op met De Mik of De Lobel en Partners.

Prijswinnend icoon op de Kop van de Singel!

Iconisch? Herkenbaar? Ja toch! Prijswinnend zelfs. Deze stadspoort zal je binnenkort welkom heten in de gemeente Schiedam: S’MAAK. De hoogste historische molens van de wereld, maar dan in een spectaculair nieuw jasje. Het programma is divers, maar de gemene deler is het idee van Stadsmakers: zij geven de stad smaak. Hier kun je de stad proeven en ontdekken, je kan er werken en wonen, relaxen en shoppen. Een spraakmakend ontwerp als ode aan de smaakmakers van Schiedam. Zo’n mooie prijsvraag win je natuurlijk niet alleen, dus ook hulde voor ons fantastische team: Blauwhoed, MLA+, Bouwgroep Moonen.

Nieuwe site online

Onze nieuwe site is (eindelijk) online. Goed werk kost tijd en ook in dit geval was het de moeite van het wachten waard. Met de site is de transformatie van onze huisstijl compleet. Ontwerp van onze huisstijl door Erik Sandifort van TANK denkt en ontwerpt!

Check de site van Tank denkt en ontwerpt

Bye bye Architéma, Hello Stats Architecten

Per 1 juli zijn zowel de naam van ons bureau als de eindverantwoordelijkheid binnen onze organisatie zijn veranderd. ​

Stats is een samenvoeging van de woorden Studio Architéma Schiedam. Deze nieuwe entiteit zal de werkzaamheden van Architéma voortzetten, maar dan onder de formele leiding van Ralph van de Donk. Henk Magrijn zal zich in ieder geval de komende jaren blijven inzetten voor het bureau met zijn kundigheid en ervaring in zijn rol van projectmanager. Onze werkwijze en filosofie blijven zoals u dat van ons gewend bent, met de bekende gezichten van ons en onze werknemers.

Wij van Stats Architecten zijn ambitieus en hoopvol gestemd inzake de toekomst en we zien er naar uit nog vele bijzondere en succesvolle projecten te realiseren.

Lees meer over ons bureau

We zijn verhuisd!

Sinds maandag 30 april zijn we verhuisd naar een nieuwe stek. Onze bestemming is een prachtige gebouw op een net zo prachtige locatie: de voormalige Amsterdamsche (u hoort het goed) Bank op de kop van de Plantage in Schiedam. In dit monumentale pand van de beroemde Rotterdamse architecten Kraaijvanger is heden kinderopvang KomKids gevestigd. We zijn te vinden op de de tweede etage met een prachtig uitzicht over de Plantage. Ons nieuwe adres: Gerrit Verboonstraat 15, 3111 AA Schiedam.

De locatie in Google Maps