top of page

actueel

 

Erfpachtuitgifte Apex

woensdag 6 december 2023

Op woensdag 6 december hebben de gemeente Schiedam en SDK Vastgoed (Volker Wessels) een overeenkomst getekend voor de erfpachtuitgifte voor de ontwikkeling van Apex: dé toekomstige blikvanger van de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam (MICS). Met deze overeenkomst is de realisatie van dit fraaie ontwerp een stap dichterbij gekomen,


Apex biedt ruimte aan ca 17.000 m² aan werkplekken en 4.000 m² aan bedrijfsruimte en horeca. Het gebouw is zowel geschikt voor één huurder als voor meerdere huurders. De MICS-campus is onderdeel van de gebiedsontwikkeling SchieDistrict van de gemeente Schiedam: een ambitieuze vernieuwings- en verdichtingsslag met wonen, werken, mobiliteit en leisure, strategisch gelegen rondom het knooppunt station Schiedam (RET en NS) en de A20.

Dirkzwager fase 2 in verkoop

maandag 16 oktober 2023

Tot 23 oktober 12 uur hebben kopers de kans zich in te schrijven voor Dirkzwager fase 2: 27 zeer diverse en eigentijdse woningen, die als gegoten passen in historische context van de Schiedamse binnenstad. Wees er snel bij, want er is veel interesse:

www.dirkzwagerschiedam.nl

 

3e plaats in internationale prijsvraag

woensdag 11 januari 2023

Het was wat geweest – je eerste deelname meteen winnen. Helaas moeten we genoegen nemen met de 3e plaats; toch een hele prestatie van ons STATS-team is in onze eerste internationale prijsvraag. Dit onderzoeksinstituut CNTE voor de verpakkingsindustrie in Calahorra, La Rioja, Spanje zou de plek op de kaart moeten zetten met excellente architectuur. 


Een mooie eerste stap op het internationale podium, waar we best trots op zijn – op naar de volgende. En zelf vinden we stiekem dat ons ontwerp toch het mooiste was. Check de beelden en oordeel zelf.

We zijn verhuisd!

vrijdag 30 september 2022

We zijn verhuisd! Vanaf nu kun je ons vinden in dit prachtige kantoor op de #Glasfabriek te Schiedam: een bijzonder monument met een al even bijzonder verhaal  erachter. Gebouwd in de Tweede Wereldoorlog, ontworpen door Amsterdammer  Dirk Brouwer, die naast architect ook verzetsheld was. Het gebouw heeft  hij helaas nooit voltooid mogen aanschouwen, want op 17 november 1941  werd hij op 41-jarige leeftijd geëxecuteerd door de Duitse bezetter  vanwege zijn rol in het verzet. Een tragisch einde van een moedig man,  dat je eraan herinnert dat vrijheid het grootste goed is – een thema dat  wederom actueel is. Ons nieuwe adres: Buitenhavenweg 114, 3113 BE Schiedam. Onze overige contactgegevens blijven hetzelfde.

Binnenkort start bouw Bokelweg

woensdag 22 juni 2022

Het is zover – de inkt is droog en de heipalen liggen klaar! Dit prachtige bedrijfsgebouw zal dit jaar worden gerealiseerd door Suijker Benjamins Bouw in opdracht van Loef beheer en projecten . Ten grondslag aan het ontwerp ligt een hoge ambitie in duurzaamheid, die onder meer blijkt uit het gebruik van circulaire materialen, materialen uit hernieuwbare bronnen en een energiezuinige installatie die gebruik maakt van bodemwarmte en pv-cellen. Daarmee past het naadloos in de ambitieuze plannen van de Gemeente Schiedam om de Spaanse Polder duurzaam te herontwikkelen tot een state-of-the-art bedrijventerrein. Voor nu moeten we nog even geduld hebben, maar straks zal toekomstig huurder ATA PACK in dit circa 3.700 m2 grote complex een schitterend nieuw onderkomen vinden.

Prachtige foto's Stadhoudershof

dinsdag 30 maart 2021

Na de voltooiing van de Stadhoudershof is het nu op prachtige wijze gefotografeerd door DigiDaan. Zoals dat gaat met een opvallend project en dito foto's levert dit wereldwijd aandacht op. Check de onderstaande links voor artikelen over ons project of click naar de projectpagina voor meer info.

Archdaily

Archello

Architizer

De Architect

Architectuur.nl

Architectenweb

Start Voorverkoop Dirkzwager fase 1

dinsdag 23 februari 2021

Dirkzwager komt op stoom: de voorverkoop van fase 1 is gestart! De  architectonische cocktail, van industrie en romantiek, vertelt en  verrijkt het verhaal van de stad. Een eerste stap naar een bruisende,  nieuwe stadswijk van het Schiedam van morgen. Check de prachtige beelden en plannen van de eerste 26 woningen via de link! In samenwerking met onze partners Van Wijnen, De Urbanisten, De Mannen van Schuim en Nuvastgoed

Villa MG gaat viral

zondag 4 oktober 2020

Stats gaat wereldwijd! De prachtige foto's van DigiDaan van de woning MG zijn inmiddels op legio online plekken te bewonderen. Van Australië tot de VS, van China tot Scandinavië, van over de hele wereld zijn er aanvragen voor publicaties. Een greep uit de artikelen (more to come...):

Archdaily

The Contemporist

De Architect

Journal de Design (fr)

Archello

Architizer

Plataforma Arquitectura (es)

Site het Stadsbad gepubliceerd

maandag 22 juni 2020

Sinds vandaag staat de site over het Stadsbad online. Ter plaatse van het voormalige Sportfondsenbad komt een natuurinclusief woonmilieu met 17 duurzame, houten woningen. De kelders van het voormalige zwembad zelf worden hergebruikt voor een parkeergarage met 26 parkeerplaatsen. Check de site met alle info over dit prachtige project via deze link: www.hetstadsbad.nl

of lees meer op onze site via:

Dienstverlening stats tijdens het coronavirus

zondag 15 maart 2020

De gezondheid van onze medewerkers, opdrachtgevers en samenwerkingspartners is essentieel voor stats architecten. Daarom hebben we besloten onze dienstverlening zo aan te passen dat de gezondheidsrisico’s voor iedereen tot een minimum beperkt blijven. Concreet betekent het dat we onze bezetting op het kantoor terugbrengen tot een minimum en we waar mogelijk thuiswerken. We zijn echter gewoon bereikbaar via telefoon en email en wij doen er alles aan om onze werkzaamheden zo effectief mogelijk door te laten gaan. 

Vragen? stuur ons een mail

Manometerfabriek in verhuur

maandag 2 maart 2020

Meng je tussen de makers op deze prominente plek in het Schiedistrict. Twee varianten met legio mogelijkheden op een zichtlocatie aan de A20, geweldig bereikbaar. Vanaf vandaag is de verhuur gestart. Interesse? Neem contact op met De Mik of De Lobel en Partners.

Prijswinnend icoon op de Kop van de Singel!

dinsdag 18 februari 2020

Iconisch? Herkenbaar? Ja toch! Prijswinnend zelfs. Deze stadspoort zal je binnenkort welkom heten in de gemeente Schiedam: S’MAAK. De hoogste historische molens van de wereld, maar dan in een spectaculair nieuw jasje. Het programma is divers, maar de gemene deler is het idee van Stadsmakers: zij geven de stad smaak. Hier kun je de stad proeven en ontdekken, je kan er werken en wonen, relaxen en shoppen. Een spraakmakend ontwerp als ode aan de smaakmakers van Schiedam. Zo’n mooie prijsvraag win je natuurlijk niet alleen, dus ook hulde voor ons fantastische team: Blauwhoed, MLA+, Bouwgroep Moonen.

bottom of page