top of page

Apex

State-of-the-art werkomgeving

Apex

State-of-the-art werkomgeving

Apex wordt een ware blikvanger langs de A20 voor de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam (MICS); een hotspot waar bedrijven, onderwijs en overheid werken aan de techniek van morgen.
Dit markante gebouw aan de Schie is straks voor veel mensen het eerste wat ze gaan zien van MICS. Of je nu over de A20 rijdt, of vanaf het station MICS bezoekt via de nieuw aan te leggen wandel- en fietsroute langs de Schie; Apex zal je verwelkomen in MICS.
Het gebouw Apex met ca 17.000 m² aan werkplekken en 4.000 m² aan bedrijfsruimte en horeca wordt ontwikkeld voor een organisatie in de mechatronica met behoefte aan grote, vrij indeelbare vloeren voor productie en R&D.
Fraai aan het ontwerp is de royale entreezone op de begane grond. Door de grote glazen gevel is het gebouw open en uitnodigend naar de omgeving. De dubbele hoogte op de begane grond maakt dat er veel ontwerpvrijheid is bij de inrichting voor de toekomstige gebruikers. Door de horeca ruimte op de hoek wordt een aangenaam welkom gecreëerd voor alle medewerkers, studenten en bezoekers van MICS.
Bij het ontwerp is de verblijfskwaliteit voor de gebruikers van het gebouw leidend geweest. Om een prettige sfeer te laten ontstaan is het gebouw bijvoorbeeld voorzien van groene daken en verschillende terrassen. De diepte van het gebouw en de vrij indeelbare verdiepingen lenen zich goed voor het inrichten van ruimten die de verschillende werkplekbehoeften ondersteunen. Denk hierbij aan open werkplekken met veel daglicht aan de gevelzijde en de meer besloten ontmoetingsruimten, stiltewerkplekken en belvoorzieningen in de kern. Deze mogelijkheid om flexplekken en ontmoetingsruimten te creëren sluit aan bij de huidige manier van werken en maakt het gebouw plezierig om in te werken.
Ook de bereikbaarheid van Apex is uniek. Het gebouw ligt naast station Schiedam. Een halte voor zowel de NS intercity als de Rotterdamse Metro. Er komt een nieuw fiets- en wandelpad langs de Schie en een goede fietsparkeergelegenheid in het gebouw. Daarnaast ligt het ook nog direct aan de afslag van de A20.

Colofon

Opgave

kantoren, R&D en bedrijfsruimte

Omvang

circa 21.000 m2 BVO

Opdrachtgever

SDK Vastgoed

Periode

2020-heden

Status

In ontwikkeling

Locatie

Schiedam

Impressies: VZ Estudio

bottom of page