Presscon - De Honsel

Stoer industrieel

Presscon - De Honsel

Stoer industrieel

In het hart van het Westland staat dit bedrijfspand met een stoere, Westlandse mentaliteit. Het complex bestaat uit twee bedrijfshallen met op de kop kantoren, verbonden door een brug die de ontsluitingsweg overspant. Het bedrijfsverzamelgebouw is gelegen op bedrijventerrein de Honsel, aan een bocht van een doorgaande weg (Nieuweweg/Dijkweg) door Honselersdijk. Door het reeds aanwezige groen en de watergang voor de kavel was er voldoende potentie om deze zichtlocatie te transformeren in een echte blikvanger. Het ontwerp is visueel georiënteerd op de doorgaande route, zodat de gevestigde bedrijven zich optimaal kunnen profileren. De stoere gevelwand van kantoren aan deze zijde is afwisselend van staal, steen en glas. De centrale ontsluitingsweg vanaf de achterzijde van de kavel doorbreekt deze wand. Hier is een kantoorbrug met een spectaculaire overspanning van circa 25 meter ontworpen die de twee gebouwen verbindt tot één visueel geheel. Het grootste gedeelte van het complex is ontworpen voor de bedrijven Presscon en FX Prevent, die stikstofsystemen ontwikkelen, bouwen en onderhouden. Dankzij voortdurende innovatie op een uitzonderlijk hoog niveau slagen ze erin unieke en vernieuwende producten te ontwikkelen. Deze hightech dynamiek krijgt door de architectuur van dit ontwerp een passende uitstraling. Het resultaat is een strak, zakelijk en efficiënt ontwerp dat de kwaliteiten en Westlandse kernwaarden van de bedrijven articuleert. Het exterieur van het gebouw bestaat uit een compositie van verschillende materialen, uitgevoerd in een vrij eenduidige kleurenschakering. Zwarte en antraciete tinten met een subtiele variatie in glansgraden verlenen het gebouw een gevarieerde en toch samenhangende uitstraling. De entreepartijen worden extra benadrukt door de toepassing van lichtere accenten. Grote glasvlakken verbinden interieur en exterieur en realiseren werkplekken met een royale hoeveelheid daglicht. Binnen ligt de nadruk op openheid en ruimtelijkheid. Een dubbelhoge entreehal met een hightech bordestrap vormt het spektakelstuk in een fris en licht interieur. Witte wanden en plafonds worden afgewisseld met grote glasvlakken die de verschillende ruimtes visueel verbinden en een maximale beleving van het industriële proces mogelijk maken.

Colofon

Opgave

Kantoren en bedrijfsunits

Omvang

1.100 m2 kantoren en 2.500 m2 bedrijfsruimte

Opdrachtgever

Hoogeweide Vastgoed

Periode

2016-2017

Status

Gerealiseerd

Locatie

Honselersdijk

Aannemer: De Vries en Verburg, Stolwijk

Stats Architecten | architectenbureau uit Schiedam | Gerrit Verboonstraat 15 | 3111 AA Schiedam | 010 40 47 225 | info@stats.nl
  • LinkedIn - grijze cirkel
  • G + - Gray Circle
  • YouTube - grijze cirkel
  • Pinterest - grijze cirkel