Hoofdkantoor MAN Vianen

Een complete metamorfose

Hoofdkantoor MAN Vianen

Een complete metamorfose

De opgave bestond uit het uitbreiden van het hoofdkantoor van MAN Nederland met een nieuwe kantoorvleugel. Het bestaande complex was een verzameling geschakelde gebouwdelen zonder een heldere samenhang. De uitbreiding is aangegrepen om het geheel zowel in ruimtelijke organisatie als in uitstraling tot een eenheid te smeden. ​ De nieuwbouw is gesitueerd in een smalle strook haaks op de bestaande voorgevel. Door deze L-vormige opzet ontstaat een voorplein aan de entreezijde, wat zorgt voor een logische benadering. Parallel aan het nieuwe volume is een voetgangerszone gelegen die leidt naar de entree in de knik van het gebouw. De entreerichting wordt nog eens extra benadrukt door een pergola van staal en hout. ​ Aan de buitenzijde van het gebied wordt de nieuwe kantoorgevel van glas en aluminium lamellen doorgetrokken over het bestaande gebouw. Aan het voorplein is de gevel van het nieuwbouwdeel uitgevoerd in baksteen met horizontale raampartijen. De bestaande gevels zijn hier opnieuw afgewerkt met een combinatie van stalen profielplaten, houten penanten en draadglas. Zo ontstaat een evenwichtige compositie van volumes en materialen met een representatieve en eigentijdse uitstraling.

Colofon

Opgave

Renovatie en nieuwbouw kantoren en bedrijffsruimte

Omvang

700 m2 Nieuwbouw, 2.500 m2 Renovatie

Opdrachtgever

Pon Onroerend Goed B.V.

Periode

2001-2004

Status

Gerealiseerd

Locatie

Vianen

Stats Architecten | architectenbureau uit Schiedam | Gerrit Verboonstraat 15 | 3111 AA Schiedam | 010 40 47 225 | info@stats.nl
  • LinkedIn - grijze cirkel
  • G + - Gray Circle
  • YouTube - grijze cirkel
  • Pinterest - grijze cirkel