top of page

Mano

Terugkeer van de maakindustrie

Mano

Terugkeer van de maakindustrie

Mano vormt samen met buurgebouw Apex het visuele front van de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam (MICS) richting de A20 en station Schiedam. MICS is een hotspot waar bedrijven, onderwijs en overheid werken aan de techniek van morgen.
Het ontwerp van Mano vertaalt de ambities voor de hoogwaardige maakindustrie op deze plek tot een krachtig ontwerp, emblematisch en charismatisch, stoer en fijnzinnig.
Mano biedt ruimte aan circa 16.000 m² aan werkplekken, R&D en bedrijfsruimte en is speciaal ontwikkeld voor organisaties in de mechatronica met behoefte aan grote, vrij indeelbare vloeren. De geometrie van het gebouw is gebaseerd op een eenvoudige stapeling van rechthoekige volumes. Centraal in de hoge schijf richting de A20 is een groot venster voorzien dat als hart van het gebouw opereert. Ter plaatse van dit zeer transparante atrium kijk je dwars door het gebouw naar de achterliggende campus. Dit is dé centrale ontmoetingsplek voor het complex, met ruimte voor groen en visueel spektakel, een plek waar de verblijfskwaliteit, presentatie en ontmoeten centraal staan.
De articulatie van de architectuur is bewust industrieel en stoer, elementair maar zeker ook verfijnd; schoonheid die volgt uit utilitaire eenvoud, geheel in lijn met de logica van de mechatronica. Daarnaast is het gebouw ingebed in een campus, die uitnodigt tot interactie en verbondenheid en meerwaarde biedt voor gebruikers en bezoekers. De royale entreezone op de begane grond is open naar de omgeving en nodigt uit tot een gebruik met (semi-)publieke functies. De etages bieden grote, vrij indeelbare verdiepingen die verschillende vormen van werken kunnen faciliteren, van Lab-ruimtes tot de klassieke kantoorvloeren, geheel open of meer gesloten.
Qua bereikbaarheid is de ligging van Mano simpelweg geweldig; Mano ligt vrijwel naast station Schiedam, een halte voor zowel de NS intercity als de Rotterdamse Metro. Er komen een nieuw fiets- en wandelpaden over de campus en er is een goede fietsparkeergelegenheid in het gebouw. Daarnaast ligt het ook op een steenworp van de afslag van de A20 en beidt de directe nabijheid van een omvangrijke parkeerhub altijd voldoende parkeergelegenheid.

Colofon

Opgave

Kantoren, R&D en bedrijfsruimte

Omvang

circa 16.000m2 BVO

Opdrachtgever

SDK Vastgoed

Periode

2023-heden

Status

In ontwikkeling

Locatie

Schiedam

Impressies: VZ Estudio

bottom of page