Kantoor Maliebaan

Beter dan nieuw

Kantoor Maliebaan

Beter dan nieuw

Het gebouw is voorzien van een twee huid met schuivende schermen van RVS strekmetaal. Tevens is de entree vernieuwd. Het aangezicht van het gebouw is daarmee volledig getransformeerd. Minstens zo belangrijk is dat de schermen fungeren als zonwering en het gebouwklimaat dusdanig verbeteren, dat een klimaatinstallatie overbodig is. Naast een forse besparing in de bouwkosten en materialen levert dit ook een structurele besparing in energieverbruik op. De nieuwe gevel combineert op deze manier duurzaamheid met kostenefficiëntie en geeft het oude kantoorgebouw een moderne, eigentijdse uitstraling.

Colofon

Opgave

Gevelrenovatie en vernieuwing installaties

Omvang

Gevelrenovatie

Opdrachtgever

J. Sleper

Periode

2002

Status

Gerealiseerd

Locatie

Utrecht