Drilschuur

Industriële mix

Drilschuur

Industriële mix

Een prachtige monumentale loods, waar ooit het Sint Joris Gilde kon oefenen (drillen): de Drilschuur. Studio Beng Beng wilde deze plek transformeren in een bruisende werkplek, met ruimte voor horeca, opnamestudio's, retail, tentoonstellingen, sport en events. In het ontwerp wordt het monument in zijn waarde gelaten en nauwelijks veranderd. In de hoofdstructuur wordt een compositie van interieurelementen geplaatst voor alle verschillende functies, die functioneert als een klein dorp. In het hart een groen dorpsplein waaromheen op speelse wijze de verschillende functies in twee lagen zijn geordend.

Colofon

Opgave

Transformatie van een industriële loods naar een multifunctionele werk- en productiehub

Omvang

1.000 m2 BVO

Opdrachtgever

Studio Beng Beng

Periode

2021

Status

Prijsvraag

Locatie

Schiedam